Morčacie prsia v alobale
4 morčacie prsia, 1 kocku slepačí bujón, 8 plátkov morčacej šunky, 15 dkg šampiňónov čerstvých alebo z konzervy, 1 vajce, 1 cibuľu, čierne a biele korenie, soľ, olej
Ako na to:Rezne naklepeme z oboch strán osolíme, okoreníme bielym korením a na oleji rýchlo opečieme.
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na kocky, opečieme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny a čierne mleté korenie.
Chvíľu orestujeme, podlejeme vývarom, ktorý pripravíme podľa návodu. Dusíme až do odparenie, odstavíme a vmiešame 1 vajce. Na primeraný kus alobalu uložíme plátok šunky, naň navrstvíme časť šampiňónovej hmoty.
Potom položíme pripravený opečený rezeň, ktorý prikryjeme vrstvou šampiňónovej hmoty a ukončíme plátkom šunky. Obložené rezne zabalíme do alobalu a uložíme na pekáč. Pečieme asi 25 minút.