Kuracie palacinky
12 ks slaných palaciniek, 1 kg kuracích pŕs, 3 dkg masla, 1 cibuľu, 1,5 l mäsového vývaru, 1 dcl bieleho vína, 2 vaječné žĺtka, 2 dcl smotany, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 3 dkg parmezánu, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme vývarom a vínom a dusíme.
Následne mäso vyberiem a pokrájame na kúsky, vrátime do omáčky.
Žĺtka so smotanou rozmiešame, pridáme trochu omáčky a na malom ohni zahustíme.
Asi 1 1/2 dcl odložíme nabok, zvyšok primiešame do omáčky
s mäsom a vňaťou. Zmes s kuracím mäsom natrieme na palacinky, zvinieme.
Na vymastenom plechu ich zalejeme zvyšnou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 30 minút.