Bravčové medailóniky so zeleninou
½ kg bravčovej panenky, 100 g tenkých plátkov anglickej slaniny, 450 g posekaných sterilizovaných paradajok , 1 cibuľa, 4 paradajky, 1 žltú papriku, 1 červenú papriku, 1 malý baklažán, 1 menšiu cuketu, 2 zelené cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, rozmarín, potlčené čierne korenie, soľ
Ako na to:Umyté a osušené mäso nakrájajte na hrubšie plátky, posoľte, okoreňte, obaľte plátkami anglickej slaniny, ktoré prichyťte špáradlami. Na oleji opečte po 5 min z oboch strán, vyberte a odložte do tepla. Do výpeku dajte nadrobno nakrájanú cibuľu, opražte ju, pridajte paradajky, papriku, baklažán a na kocky nakrájanú cuketu, mladé cibuľky nakrájané na kolieska a posekaný rozmarín. Krátko opražte, potom pridajte pretlačený cesnak, sterilizované paradajky, posoľte, okoreňte a pri miernej teplote duste asi 15 min. Medailóniky podávajte na zelenine.