Melónový šalát s parmskou šunkou a pomarančovým vinaigrettom
1 malá červená cibuľa, 1-2 ČL sladkého portského vina, 1 kyslá uhorka, 600g zrelého vykôstkovaného medového melónu, 600g zrelého vykôstkovaného vodného melónu, 1-2 ČL octu z červeného vina, 6 ČL olivového oleja, 1 list estragónu, šťava z 1 pomaranča, 120g zaúdenej sušené šunky
Ako na to:Cibuľu nakrájanú na jemné kocky, jemne osoľte, premiešajte s portským vínom. Uhorku a melóny pokrájajte na plátky a premiešajte. Pridajte cibuľu v portskom a 3 ČL olivového oleja. Ďalej pridajte estragón, nakrájaný na jemné rezance, a nechajte 15 min. odpočívať.
Šťavu z pomaranča vyvarte a vyšľahajte s olivovým olejom.
Vychladnutý šalát naaranžujte na tanier, zalejte pomarančovým vinaigrettom a dozdobte plátkami sušenej šunky.