Žĺtkové tyčinky

Potrebujeme:

310 g masla, 310 g práškového cukru, 310 g vlašských orechov, 75 g hladkej múky, 75 g hrubej múky, 1 vanilínový cukor, 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry, 7 bielkov, 7 žĺtkov, 280 g práškového cukru, 1 lyžicu rumu (nemusí byť)

Ako na to:

Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme vanilínový cukor, citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy.
Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame doň druhú polovicu práškového cukru. Sneh postupne zľahka zapracujeme spolu s múkou do maslovej zmesi.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre do ružova.
Žĺtky spojíme s cukrom a rumom - nešľaháme, len asi 30 sekúnd miešame a polevu čo najrýchlejšie vylejeme na ešte horúce upečené cesto na plechu.
Do hladka rozotrieme po celej ploche. Po vychladnutí koláč krájame na úhľadné, približne 6 cm dlhé tyčinky. Nôž si namočíme v horúcej vode, poleva sa nebude lámať.

26.11.2008

Podobné recepty