Bábovka
4 vajcia, 400 ml kryštálového cukru, 1 šľahačkovú smotanu, 600 ml hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 1 lyžicu kakaa, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu pomletých orechov, maslo na vymastenie formy, hrubú múku na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme tekutú šľahačkovú smotanu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dobre vymiešame.
Veľkú bábovkovú formu dobre vymastíme maslom a vysypeme múkou. Približne tretinu cesta nalejeme na dno formy.
Zvyšok cesta rozdelíme na 2 časti – do jednej zapracujeme kakao, ktoré sme rozmiešali s 1 lyžicou oleja, do druhej vmiešame pomleté orechy.
Do formy najprv nalejeme kakaové cesto a potom orechové. Pečieme vo veľmi mierne vyhriatej rúre, aby bábovka pomaly a rovnomerne narástla.
Upečenú bábovku vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.