Osviežujúci ananásovo-tvarohový zákusok

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 250 g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 100 ml vody, 250 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok
Ananásová želatína: 1 väčšiu konzervu ananásu, 100 g kryštálového cukru, šťavu z jedného citróna, 2 balíčky Zlatého klasu
Tvarohový krém: 1/2 kg tvarohu, 2 balíčky vanilínového cukru, 100 g kryštálového cukru, 1 kyslú smotanu, 100 ml mliečnej želatíny

Ako na to:

Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtka, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
Ananásová želatína: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vmiešame 2 Zlaté klasy, osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame. Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať. Vo vodnom kúpeli ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme 1/3 tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému.
Zmes natrieme na ananásovú vrstvu. Zákusok necháme stuhnúť na chladnom mieste, a potom krájame na úhľadné rezy.

11.01.2009

Podobné recepty