Nákyp zo zelených rezancov s krevetami a šunkou
¾ kg zelených rezancov, 300 g dusenej šunky, 4 paradajky, 2 cibule, 200 g garnátov, 400 ml smotany na šľahanie, 1 téglik tučnej smotany (150 g), 6 stredne veľkých vajec, ¼ l mlieka, 40 g strúhaného parmezánu, strúhaný muškátový oriešok, voda, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:V hrnci nechajte zovrieť vodu, osoľte ju, pridajte cestoviny a varte ich na miernom plameni podľa návodu. Hotové cestoviny zlejte do sita a opláchnite horúcou vodou a nechajte odkvapkať.
Paradajky a šunku pokrájajte na kocky, cibuľu posekajte nadrobno.
Garnáty rýchlo umyte pod studenou tečúcou vodou a osušte.
Obe smotany zmiešajte s vajciami a mliekom, osoľte, ochuťte mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.
Cestoviny, garnáty, šunku, paradajky, cibuľu zmiešajte a preložte do zapekacej misy alebo pekáča. Omáčkou zalejte cestoviny.
Misu vložte do rúry na rošt a nechajte piecť v rúre, predhriatej na 180 °C.