Pomarančové tiramisu

Potrebujeme:

2 mandarínkové kompóty, 125 ml šľahačkovej smotany, 250 g syra Mascarpone, 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lyžice pomarančového likéru, 200–250 ml pomarančovej šťavy, 1 balíček dlhých piškót, kakao, plátky pomarančov na ozdobu

Ako na to:

Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru.
Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.
Dno nákypovej, alebo tortovej formy rovnomerne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou.
Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním zákusok poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.

24.02.2009

Podobné recepty