Jahodová torta
3 vajcia, 100 g práškového cukru, 3 lyžice vody, 120 g polohrubej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, tuk na vymastenie formy, múku na vysypanie formy
Krém: 350 g vyšľahanej smotany, 100 g jahôd, 40 g jahodového džemu Na ozdobu: napríklad posekané pistácie
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, po lyžiciach pridáme vodu a vymiešame dopenista. Potom zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre upečieme.
Upečené vychladnuté cesto nahrubo natrieme vyšľahanou smotanou. Na šľahačkovú vrstvu poukladáme očistené a umyté nakrájané jahody.
K jahodovému džemu pridáme lyžičku studenej vody a za stáleho miešania pri miernej teplote zohrejeme. Necháme vychladnúť.
Povrch torty pokvapkáme rozriedeným džemom a ozdobíme nasekanými pistáciami.