Opečený steak z tuniaka

Potrebujeme:

200 g filety z tuňáka , 100 g filety z lososa, 100 g hrášok, 30 g pomaranč, 20 g fenikel, 20 g oblátka, 3 g soli, 1 g steakového korenie, 10 g olivový olej, 40 g krevetové chvostíky, 3 g čerstvé bylinky

Ako na to:

Najprv vykrojte z tuniaka pekný steak tak, aby šiel rozdeliť na 2 rovnaké diely a namarinujte korením, soľou a olivovým olejem. Hrášok ohrejte, rozmixujte so soľou a korením na hladké zelené pyré. Kúsky kreviet opečte a zalejte pomarančovou šťavou. Nechajte zredukovať a vyberte krevety. Vo zvyšnej šťave potom rozvarte kúsky feniklu. Na tanier rozložte lososové carpaccio a ochuťte soľou, korením a olivovým olejem, na ktorý potom ukladajte tuniaka, vytvarované hráškové pyré a bylinky. Doplňte chrumkavou oblátkou.

01.09.2006

Podobné recepty