Smotanové zemiaky
4 plátky kuracích pŕs, 15 dkg anglickej slaniny, 1 kg zemiakov, 250 ml smotany na šľahanie, 5-6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, maslo na vymastenie, 20 dkg strúhaného syra, olej
Ako na to:Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme sprudka po oboch stranách.
Olúpané zemiaky nastrúhame na tenké plátky. Stredne veľký pekáč vymastíme maslom a dno vyložíme asi 2cm vysokou vrstvou zemiakov.
Na ne položíme opečené kuracie prsia zabalené do plátkov anglickej slaniny a zakryjeme zvyškom zemiakov.
Smotanu ochutíme soľou, drveným korením a strúhaným cesnakom. Touto zmesou všetko zalejeme. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 220°C asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom odkryjeme posypeme syrom a dopečieme dozlata.