Kuracie mäso v syrovej omáčke
60 dkg kuracích pŕs, 1/4 šálky olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 KL soli, 1/2 KL vegety, 1 viazaničku šalvie, 2 cibule, 1/2 šálky bieleho vína, šťavu z jedného citróna, 1 šálku sladkej smotany, 1 PL strúhanej citrónovej kôry, soľ, 4 PL strúhaného parmezánu
Ako na to:Mäso nakrájame na tenké plátky.
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme prepasírovaný cesnak zmiešaný so soľou, vegetou a najemno nakrájanou šalviou. Pridáme mäso a za stáleho otáčania opečieme.
Prsia vyberieme na teplé miesto, do výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, dolejeme bielym vínom, citrónovou šťavou, pridáme smotanu, citrónovú kôru a dobre povaríme. Dochutíme, pridáme mäso a parmezán. Zahrejeme, ale už nevaríme.