Pikantné kurča na paprike so šľahačkou
1 kurča, 1 feferónku, 1 strúčik cesnaku, 30 dkg cibule, 1 PL paradajkového pretlaku, 2 PL masla, 1 PL mletej červenej papriky, 1 PL vegety, 1 KL soli, 1 KL citrónovej šťavy, 1/8 slepačieho bujónu, 2 čerstvé zelené papriky, 1/4 l šľahačky, 100 ml nízkotučného jogurtu
Ako na to:Kurča rozporcujeme, feferónku bez stonky, cesnak a cibuľu pokrájame nadrobno. Kúsky mäsa aj s kožou opečieme na rozpálenom masle do chrumkava, osolíme a vyberieme.
Cibuľu, cesnak a feferónku pridáme do rozpáleného masla a speníme. Podlejeme pretlakom, ochutíme citrónovou šťavou, vegetou a zalejeme vývarom.
Prevaríme, dochutíme, pridáme kurča a pomaly dusíme prikryté. Papriku rozštvrtíme, zbavíme semiačok, pokrájame na väčšie kúsky a pridáme na posledných 10 minút k dusenému mäsu. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s jogurtom a pri podávaní ozdobíme každú porciu.