Šalát z čínskej kapusty

Potrebujeme:

1 hlávkua čínskej kapusty, 3 paradajky, 1 šalátovú uhorku, 200 g tvrdého syra (eidamu), 1 malú konzervu sterilizovanej kukurice, 5 lyžíc tatárskej omáčky, 1 lyžicu horčice, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu octu, soľ

Ako na to:

Očistenú, umytú kapustu a paradajky pokrájame na malé kúsky, šalátovú uhorku na kolieska.
Syr nahrubo postrúhame, kukuricu precedíme a necháme odkvapkať.
Zeleninu, kukuricu a postrúhaný syr dáme do misky a premiešame.
Trocha osolíme.
V miske dobre vymiešame tatársku omáčku s horčicou, olejom a octom, podľa chuti osolíme a vylejeme na šalát. Premiešame a aspoň hodinu necháme vychladiť.

15.02.2009

Podobné recepty