Odpaľované venčeky
2 dcl vody, 70 g margarínu, 120 g hrubej múky, 3 vajcia, štipku soli
Na plnku: ½ l mlieka, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 50 g krémového prášku, Zlatý klas, 2 dcl šľahačky, 20 g práškového cukru, vanilkový cukor
Do vody pridáme soľ, margarín a dáme variť. Do vriacej vody zavaríme múku a miešame kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na varešku. Do vychladnutej postupne primiešame vajcia. Dobre miešame, dáme do vrecúška a na pomastený plech vytláčame venčeky, ktoré upečieme v horúcej rúre.
Plnka: Mlieko s polovicou cukru dáme variť. Potom pridáme žĺtka, vanilkový cukor a krémový prášok, ktoré sme rozmiešali v troche studeného mlieka a za stáleho miešania povaríme. Do horúceho primiešame z bielkov a cukru ušľahaný tuhý sneh. Dobre schladenú smotanu ušľaháme, a potom zľahka primiešame cukor.