Višňovo-maková štrúdľa
hotové štrúdľové cesto mrazené alebo chladené (alebo si spravíme doma), 500 g vykôstkovaných višní, 100 g kryštálového cukru, 1/2 ČL škorice, 300 g maku, 2 PL medu, 1/8 l mlieka, kôru z citróna, 1/2 vanilínového cukru, 2 PL rumu, 1 PL hrozienok, štipku soli, maslo, práškový cukor
Ako na to:Hrozienka namočíme na 1 hodinu do rumu.
Mlieko, 50 g cukru, med, vanilínový cukor, soľ a škoricu prevaríme. Prisypeme zomletý mak, hrozienka s rumom, premiešame a necháme vychladnúť.
Štrúdľové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme rozpusteným maslom, potrieme makovou plnkou. Na ňu rozdelíme vykôstkované višne, posypeme ich zvyškom cukru, trochou škorice, kratšie okraje cesta založíme, potom štrúdľu zrolujeme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom a vložíme asi na 30 minút do rúry.
Ešte teplú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.