Lahôdkové gazdovské rezne

Potrebujeme:

Marináda: 1 dcl olivového oleja, 1 KL harmónia chuti, 1 KL mletej červenej papriky, 1 strúčik cesnaku
Plnka: 1 údenú klobásu, 1 kyslú uhorku, tvrdý syr, 1 kápiu
Na obaľovanie: 2 vajcia, 20 dkg strúhaného syra, hladkú múku, strúhanku, soľ, vegetu

Ako na to:

Rezne mierne narežeme tak, aby sa dali naplniť. Potom ich naklepeme, osolíme a okoreníme.
V oleji rozmiešame harmóniu chuti, papriku a cesnak. Rezne rozložíme, na každú polovicu dáme švtrťku klobásy, štvrťku uhorky, kúsok syra a pásik kapie.
Preložíme druhou polovicou rezňa a spojíme špáradlom. Potom ponatierame marinádou a zvyšnú polejeme po rezňoch a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Medzitým vajcia vyšľaháme so syrom a osolíme. Rezne obalíme v múke zmiešanej s vegetou, potom vo vajcovo-syrovej zmesi a v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji dozlatista.
Výbornou prílohou sú kôprové zemiaky. Zemiaky pokrájame na osminky, dáme na plech, osolíme pokvapkáme olivovým olejom a posypeme kôprom. Upečieme do chrumkava.

15.02.2009

Podobné recepty