Bravčové mäso s hrozienkami

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa, 4 cibule, 1 mrkva, ¼ l bieleho vínneho octu, 6 zrniek čierneho korenia, 3 bobkové listy, 2 PL masla, 6 borievok, 100 g hrozienok, ¾ l hovädzieho vývaru, rasca, soľ

Ako na to:

Ocot zrieďte s 50 ml vody a dajte variť. Pridajte očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu a mrkvu, bobkový list, celé čierne korenie, borievky a prevarte. Keď nálev vychladne, vložte doň umyté bravčové mäso vcelku a nechajte ho na chladnom mieste 1 - 2 dni. Sporadicky ho otočte.
Potom mäso vyberte a nechajte odkvapkať. Posypte ho soľou a rascou a prudko opečte na masle zo všetkých strán. Do 250 ml marinády pridajte zeleninu, koreniny a spolu s mäsom duste asi 1 hod. Podľa potreby podlievajte hovädzím vývarom. Mäso vyberte a nakrájajte.
Šťavu prepasírujte, zalejte zvyšným hovädzím vývarom, pridajte hrozienka a krátko povarte. Podľa potreby zahustite hladkou múkou. Mäso podávajte s omáčkou a malými zemiakovými knedľami.

15.01.2007

Podobné recepty