Kuracie rezne plnené špenátom
2 kuracie prsia s kožou a kosťou, 50 dkg mrazeného špenátu, nátierkový syr, 5 dkg strúhaného syra, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja, čierne korenie, korenie harmónia chuti, soľ
Omáčka: 4 paradajky, 1 cibuľu, 1 PL oleja, 120 ml vody, cukor, biele korenie mleté, bazalka, korenie harmónia chuti, soľ
Mäso umyjeme a osušíme. Rukami opatrne uvoľníme kožu tak, aby vzniklo vrecko. Podľa potreby si pomôžeme ostrým nožom.
Špenát dáme rozmraziť, cibuľu očistíme, pokrájame a opečieme na lyžici oleja. Pridáme špenát a dusíme. Cesnak očistíme a pretlačíme do špenátu. Udusený špenát dáme na sitko, vytlačíme z neho vodu a necháme vychladnúť.
Nátierkový syr vyšľaháme šľahačom, pridáme nastrúhaný syr, dochutíme soľou, harmóniou chuti a korenie.
Prsia osolíme a plnku natlačíme pod kožu do pripraveného vrecka.
Mäso vložíme kožou hore do vymstenej formy z jánského skla. Kožu potrieme zvyšným olejom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút.
Počas pečenia si pripravíme omáčku.
Omáčka: Paradajky umyjeme, prerežeme a vyberieme jadrovník. Pevnú časť nakrájame na rezance a jadrovník na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme paradajky.
Upečené prsia vyberieme z rúry a dáme na teplé miesto. Výpek rozriedime vodou a prilejeme ku paradajkám. Necháme vrieť asi 5 minút.