Ovocno jogurtový koláč
Cesto: 130 g masla, 100 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, balíček kypriaceho prášku do pečiva, kakao
Plnka: 20 g želatíny, 250 ml bieleho smotanového jogurtu, 100 g práškového cukru, 100 g mascarpone, 200 g mäkkého tvarohu, 2 ks vanilínového cukru, 100 ml šľahačkovej smotany, mandarínkový kompót
Maslo, práškový cukor a žĺtka vymiešame. Pridáme polohrubú múku, kypriaci prášok, múku, kakao a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Do smotanového jogurtu pridáme mascarpone, mäkký tvaroh, vanilínový cukor, práškový cukor a vymiešame hladký krém. Želatínu pripravíme podľa návodu v šťave z mandarínkového kompótu a pridáme ju do jogurtovej zmesi. Vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu.
Na vychladnuté cesto uložíme odkvapkané mandarínky, rozotrieme plnku a odložíme do chladničky. Ozdobíme kúskami ovocia.