Orechové a makové rožky
42 dkg hrubej múky, 12 dkg masla, trošku soli, kyslú smotanu, 1 PL kryštálového cukru
Kvások: 3 dkg kvasníc, 1/2 dcl vlažného mlieka, 1 kocku cukru Orechová plnka: 15 dkg pomletých orechov, mlieko, cukor, škoricu
Maková plnka: 15 dkg mletého maku, mlieko, citrónovú kôru a pikantný lekvár
Vypracujeme hladké cesto ako na štrúdľu. Urobíme valček a rozdelíme ho na 7 častí. Vytvarujeme bochník, ktorý necháme vykvasiť, a potom rozvaľkáme na koliesko, ktoré rozdelíme na 8 častí, to sa rovná
56 rožkov. Plníme makovou, alebo orechovou plnkou. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť.
Orechová plnka: Orechy zmiešame s mliekom, cukrom a škoricou.
Maková plnka: Mletý mak zmiešame s mliekom, citrónovou kôrou a lekvárom.