Vysmážaný karfiol v pivnom cestíčku
1 karfiol, soľ, 2 lyžice citrónovej šťavy, 100 g múky, 30 g strúhaného syra, 1/2 lyžičky kari, 1 žĺtok, 1 lyžicu roztopeného masla, 175 ml piva, 2 bielka, tuk na vymastenie formy
Ako na to:Karfiol rozdelíme na ružičky a umyjeme. Krátko povaríme v osolenej vode, potom necháme okvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme zhruba 10 minút odstáť.
Zmiešame múku, syr, kari a trocha soli. Primiešame žĺtok, mlieko a pivo. Vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta. Rozohrejeme fritovací hrniec na 180 stupňov.
Ružičky karfiolu postupne obalíme v cestíčku a na horúcom tuku dozlata usmažíme.
Karfiol vytiahneme z tuku a necháme ho odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s tatárskou omáčkou.