Syrové pagáče
350 g polohrubej múky, jeden téglik kyslej smotany, 250 g Palmarinu, jednu lyžičku soli, 100 g strúhaného tvrdého syra, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, strúhaný parmezán, jedno vajce, strúhaný tvrdý syr, soľ
Ako na to:Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým Palmarinom, soľou a strúhaným tvrdým syrom.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče.
Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom.