Rybie filé na francúzsky spôsob
rybie filé,soľ, horčicu, olej, na kolieska pokrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, provensálsku zmes, šampiňóny, smotanu
Ako na to:Rybie filé naporcujeme na plátky, osolíme a potrieme horčicou. Do pekáča nalejeme olej, poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na to poukladáme plátky filé.
Posypeme mletou červenou paprikou, korením provensálska zmes, šampiňónmi pokrájanými na plátky, podlejeme trochou vody a dáme zapiecť na 20 minút do vyhriatej rúry.
Medzitým rozšľaháme smotanu s trochou vody a s múkou. Po 20 minútach vyberieme pekáč z rúry, nalejeme doň smotanu a dáme ho späť ešte asi na 10 minút zapekať.
Hotové filé podávame so zemiakmi s petržleňovou vňaťkou alebo s pečenými zemiakmi, prípadne s hranolkami.