Osie hniezda
1/2 kg hladkej múky, 5 žĺtkov, štipku soli, 3 dkg droždia, 1 kocku cukru, 2,5 dcl vlažného mlieka. Necháme vykysnúť a potom rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm.
Plnka: 20 dkg masla, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg pomletých orechov
Múku, žĺtka, štipku soli, droždie, kocku cukru a mlieko necháme vykysnúť, a potom rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm.
Maslo vymiešame s cukrom do penista, pridáme orechy a plnku natrieme na cesto, ktoré sme posypali hrozienkami.
Cesto zvinieme do rolády a krájame na 1,5 cm hrubé rezy. Kladieme ich reznou stranou na vymastený a pomúčený plech v dostatočnej vzdialenosti od seba.
Necháme ešte chvíľku kysnúť, a potom pečieme v horúcej rúre. Keď je dopoly upečené potierame šľahačkou zmiešanou s práškovým cukrom.