Rybacia polievka

Potrebujeme:

600 g kapra, olej, 1 ČL mletej sladkej červenej papriky, 1 väčšiu cibuľu, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 120 g mrkvy, 80 g zeleru, 100 ml smotany na varenie, 1 PL kyslej smotany, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 1 PL citrónovej šťavy, 1 feferónku, 1,5 l rybacieho vývaru, hladkú múku na zahustenie, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Očisteného kapra umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Osolíme a prudko opražíme v panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán.
Opražené porcie vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Výpek z panvice prelejeme do hrnca a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, zeler a farebné papriky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a zalejeme teplým rybacím vývarom.
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 20 minút.
Vložíme opečené porcie kapra, podľa potreby dolejeme rybacím vývarom a varíme ďalších 15 minút.
Krátko pred dovarením pridáme do polievky podľa chuti nadrobno nakrájanú feferónku a smotanu na varenie premiešanú s hladkou múkou. Za občasného miešania dovaríme.
Na záver ochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.

26.01.2009

Podobné recepty