Tvarohové batôžteky

Potrebujeme:

80 dkg hladkej múky, 4 PL oleja, 1 PL kačacej alebo bravčovej masti, 1 kocku kvasníc – 1 dcl mlieka – kocku cukru, 3 žĺtka vymiešame s 2 PL kryšt.cukru + 1 PL oleja, 1 KL soli, 1 prášok do pečiva, 3 bielka vyšľahané na sneh, 1 PL prášku zemiakové cesto Plnka: ½ kg tvarohu, 2 uvarené zemiaky

Ako na to:

Do preosiatej múky nalejeme kvások, vymiešame žĺtka, bielka vyšľaháme, spracujeme cesto a necháme kysnúť.
Plníme tvarohom ½ kg, do ktorého sme postrúhali 2 uvarené zemiaky.
Urobíme batôžky, potrieme ich žĺtkom zmiešaným s 1 PL oleja. Po upečení ešte raz potrieme olejom.

26.02.2009

Podobné recepty