Gaštanový nákyp s karamelom

Potrebujeme:

4 zapekacie misky, 150 g kryštálového cukru, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 125 g gaštanového pyré, 1 ČL kakaového prášku, 8 kandizovaných čerešní, listy medovky na ozdobu

Ako na to:

V panvici na strednom plameni skaramelizujeme cukor. Polovicu dáme do štyroch zapekacích misiek. Zvyšok vidličkou natiahneme ako vlákna na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Rúru predhrejeme.
Vajíčka vymiešame s gaštanovým pyré a kakaom. Mlieko privedieme do varu a do horúceho primiešame gaštanový krém. Zmes nalejeme do pripravených misiek.
Zapekacie misky dáme do plechu na pečenie s vyšším okrajom. Plech naplníme vodou tak, aby misky boli ponorené vo vode do 2/3.
Vo vodnom kúpeli v predhriatej rúre nákyp asi 75 minút pomaly varíme. Potom ho necháme 4 až 6 hodín chladnúť.
Nákyp malým nožom uvoľníme od okraja formičiek a preklopíme na tanier. Ozdobíme karamelovými vláknami, kandizovanými čerešňami a lístkami medovky.

07.12.2008

Podobné recepty