Jogurtová torta s broskyňami
Cesto: 130 g práškového cukru, 130 g masla, 2 vajcia, 200–220 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 400 g bieleho smotanového jogurtu, citrónovú šťavu, 100 g práškového cukru, 20 g želatíny, 250 ml šľahačky, 2 ks vanilínového cukru
Na ozdobu: sterilizované broskyne, podrvené pistácie, nastrúhanú bielu čokoládu, číre tortové želé
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a maslom. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a dotuha vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej múkou. Upečieme.
Plnka: Podľa návodu si pripravíme želatínu. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a pripravenú želatínu. Primiešame dotuha vyšľahanú smotanu.
Na vychladnutý korpus navrstvíme plnku a odložíme ho do chladničky stuhnúť. Tortu ozdobíme nakrájanými broskyňami, zalejeme pripraveným tortovým želé.
Až stuhne, dozdobíme tortu postrúhanou bielou čokoládou a podrvenými pistáciami.