Kapustníky
1/4 kg polohrubej múky, 1/4 kg hladkej múky, 2 ČL kryšt.cukru, 1 ČL soli, 1 dcl oleja
Kvások: 1 kocku droždia cca 4 dkg, 1 ČL kryšt.cukru, 1 dcl vlažnej vody, 4 dcl vlažného mlieka
Plnka: 1,5 kg kapusty, 2 ČL soli, vodu
Kapustu postrúhame, posypeme 2 ČL soli a necháme stáť asi 30 min. Po zmäknutí vodu vytlačíme.
Medzitým na oleji skaramelizujemeasi 30 dkg cukru, nepripálime a postupne vkladáme kapustu za stáleho miešania. Nakoniec posypeme 1 ČL mletého čierneho korenia a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme do hrúbky 1/2 cm a rozkrájame na štvorce 7x7 cm. Do každého dáme 1 PL kapusty spojíme a otočíme naopak. Dáme na vymastený plech.
Vrch potrieme masťou a poprepichujeme vidličkou aby vyšiel vzduch. Pečieme v horúcej rúre asi 20 minút.