Panvica s kuracím gyrosom
korenie harmónia chuti, 250 ml vody, 4 lyžice oleja, 4 kuracie stehná, 1/2 cibule, 2 paradajky, 250 g zemiakov, 2 paprikové struky, 5 čiernych olív, 250 ml kyslej smotany
Ako na to:Vo vode rozmiešame harmóniu chuti a rozdelíme na dva diely. Do jedného dielu vložíme kuracie stehná, dáme do chladu a necháme 1 1/2 hodiny marinovať.
Cibuľu olúpeme. Paradajky sparíme, odstránime šupku, zbavíme ich jadier a nakrájame na veľké kúsky. Zemiaky olúpeme, umyjeme paprikové struky, očistíme a oboje nakrájame na veľké kúsky. Olivy vykôstkujeme a nakrájame na jemné rezance. Zeleninu s druhým dielom marinády rozprestrieme do ohňovzdornej formy.
Navrch položíme marinované kuracie stehná.
Pečieme v rúre pri teplote 200°C cca 60 minút. Servírujeme s kyslou smotanou.