Opekaná kuracina s cibuľou
680 g stredne veľkých cibúľ, 4 kuracie prsia bez kostí a kože, 4 lyžičky masla, 2 lyžice cukru, 5 lyžíc kuracieho vývaru, 1 lyžičku posekaného čerstvého tymianu, 1 lyžicu červeného vínneho octu
Ako na to:Každú cibuľu rozkrojíme na 6 mesiačikov. Kuracie mäso posypeme mletým čiernym korením.
Do veľkej teflónovej panvice vložíme 2 lyžičky masla a roztopíme ho na strednom ohni. Kuracinu opekáme asi 3 minúty z každej strany dohneda. Preložíme ju na tanier.
Oheň zmiernime na minimum a v panvici roztopíme zvyšok masla. Cibuľu pražíme s 1 lyžicou cukru asi 8 minút, alebo kým nie je zlatistohnedá a obalená karamelom.
Často miešame a vareškou roztláčame mesiačiky cibule. Pridáme vývar a varíme asi 2 minúty, alebo kým sa neodparí. Vmiešame rozmarín, tymian a zvyšok cukru.
Kuracinu vrátime do panvice a pokvapkáme vínnym octom. Varíme ešte asi 4 minúty, alebo kým z mäsa nevyteká celkom číra šťava.