Roláda so zeleninovou plnkou

Potrebujeme:

50 ml mlieka, 3 vajcia, 80 g hrubej múky, 100 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ
Plnka: 250 g karfiolu, 200 g brokolice, 100 g kalerábu, 100 g mrkvy, 1 lyžicu solamylu, mlieko, soľ
Na ozdobenie: 100 ml ochutenej majonézy, 100 g chrenu, petržlenovú vňať

Ako na to:

Cesto: V mlieku rozšľaháme 3 žĺtka, osolíme, okoreníme, vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov, pridáme múku a postrúhaný syr. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Po upečení papier z cesta stiahneme.
Plnka: Umytý, očistený karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky, kaleráb a mrkvu pokrájame na menšie kúsky.
Zeleninu uvaríme v mierne osolenej vode, okoreníme mletým čiernym korením a zahustíme lyžicou solamylu, ktorý najprv rozmiešame v troške mlieka.
Horúce cesto potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Vychladnutú roládu pokrájame na 1 cm hrubé kolieska, poukladáme na taniere a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s majonézou vymiešanou s chrenom.

30.12.2008

Podobné recepty