Pečené bravčové karé
600 g bravčového karé (s kosťou), 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 ČL drvenej rasce, 2, 5 dl zeleninového vývaru, 2 PL hladkej múky, 2 PL ostrého kečupu , olej, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Karé opečte vcelku na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Potom pridajte cibuľu nakrájanú na plátky, pretlačený cesnak, osoľte, okoreňte, posypte rascou, podlejte vriacim vývarom, prikryte a upečte vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia mäso obracajte a polievajte výpekom. Mäkké mäso odkryte a nechajte sčervenieť.
Upečené karé vyberte, do výpeku podľa potreby dolejte vriacu vodu, pridajte kečup a zahustite múkou. Chvíľu povarte. Nakrájané mäso polejte šťavou. Podávajte s cestovinou.