Plnený veľkonočný vrkoč
Cesto: 500 g polohrubej múky, 200 ml teplého mlieka, 40 g droždia (1 kocka ), 150 ml oleja, 2 lyžice práškového cukru, 2 žĺtka, 1 vajce na potretie, soľ
Maková plnka: 3 lyžice zomletého maku, 3 lyžice práškového cukru
Orechová plnka: 3 lyžice zomletých orechov, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilku
Kokosová plnka: 3 lyžice kokosovej múčky, 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu kakaového pudingu
Do misy preosejeme múku a prilejeme vykysnutý kvások. Pridáme cukor, žĺtka, soľ, olej a vypracujeme vláčne cesto. Necháme kysnúť asi 20 minút.
Zatiaľ si pripravíme plnky. Mak rozmiešame s cukrom, orechy s cukrom a vanilkou, kokos s cukrom a pudingom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú rozvaľkáme, potrieme olejom a posypeme plnkou.
Každé cesto zrolujeme do rolády a zo všetkých troch upletieme vrkoč.
Položíme ho na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme asi 30 min.