Morčacie prsia

Potrebujeme:

60 dkg morčacích pŕs, 10 dkg hydinovej pečene, 40 dkg cibule, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sterilizovaného hrášku, 1 kocku mäsového alebo zeleninového bujónu, mleté čierne korenie, soľ, olej

Ako na to:

Umyté osušené morčacie prsia nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ich z oboch strán opečieme.
Mäso vyberieme, vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú hydinovú pečeň, scedený hrášok a šampiňóny.
Bujónovú kocku rozdrobíme a rozpustíme vo vriacej vode. Takto pripraveným vývarom zmes podlejeme. Okoreníme, krátko podusíme a dochutíme soľou.

26.01.2009

Podobné recepty