Špagety s morčacím mäsom

Potrebujeme:

1 strúčik cesnaku, 1 cibuľu, 1 zeler, 1 PL olivového oleja, 1 konzervu olúpaných paradajok, 2 červené chilli papričky, soľ, korenie, 2 KL vínneho octu, štipku cukru, 1/2 kg špaget, 1/2 kg morčacích rezňov, 2 paradajky, 150 ml smotany, 15 dkg strúhaného parmezánu

Ako na to:

Cesnak a cibuľu ošúpeme, cibuľu nasekáme jemne, cesnak nahrubo.
Zeler očistíme, nakrájame na jemné plátky a zelenú časť odložíme.
Zeler asi 4 minúty povaríme, potom prudko ochladíme.
Cibuľu a cesnak podusíme na 2 lyžiciach oleja, pridáme paradajk z konzervy vrátane šťavy a papričky nakrájané na tenké kolieska.
Všetko varíme na miernom ohni 20 minút. Osolíme a ochutíme korením, octom a cukrom.
Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať. Mäso nakrájame na prúžky a opečieme na zvyšnom oleji. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadier, nakrájame, osolíme a okoreníme. Smotanu vlejeme do omáčky a dobre premiešame.
Mäso, paradajky, zeler, zelerové listy a omáčku dáme na cestoviny a posypeme parmezánom.

30.12.2008

Podobné recepty