Zemiakový šalát s údeniným mäsom
300 g zemiakov, 6 lyžíc majonézy, 1 malú cibuľu, 1 väčšiu mrkvu, 1 kúsok zeleru (1/4), 2 sladkokyslé uhorky, ocot, soľ, korenie, 2 natvrdo uvarené vajcia, 2 sladké jablká, 150 g uvareného údeného mäsa alebo šunky
Ako na to:Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a necháme vychladnúť. Studené zemiaky nakrájame na kocky a dáme do misy. Mrkvu a zeler uvaríme domäkka, nakrájame na kocky a pridáme k zemiakom. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
Do misy pridáme najemno nakrájanú cibuľu, nakrájané údené mäso, uhorky, jablká, majonézu a premiešame. Podľa chuti okoreníme soľou, cukrom, octom a korením.