Kapor alebo rybie filé s mandľami

Potrebujeme:

4 porcie kapra alebo ½ kg filé, 1 kocka masoxu, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 4 dkg mandlí, 1 citrón, 10 dkg cibule, 4 g masla, olej, mleté korenie, soľ

Ako na to:

Umyté a osušené porcie kapra (rybieho filé) pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte hodinu odležať. Jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak vložte na panvicu so zohriatým olejom a ľahko speňte, aby cibuľa zostala svetlá. Pridajte posekané olúpané mandle (mandle prelejte horúcou vodou, potom ich olúpte). Zalejte vývarom pripraveným z kocky masoxu a chvíľu povarte.
Misku na zapekanie vymažte maslom a do nej poukladajte zvyšnú cibuľu pokrájanú na tenké plátky a rozobranú na krúžky. Na cibuľu položte porcie ryby, pokladajte plátky masla a vložte do predhriatej rúry. Asi po 8 min. prelejte omáčkou s mandľami a dopečte.
Podávajte s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou a obložte plátkami citrónu.

26.06.2006

Podobné recepty