Majonézový zemiakový šalát
1 majonézu, 1 tatarskú omáčku, 2 šľahačky na šľahanie, 1 kg zemiakov, 1 fľašu sterilizovaných uhoriek, 5 varených mrkev, 30 dkg sterilizovaneho hrášku, 30 dkg sterilizovanej kukurice, 5 natvrdo uvarených vajec, 2 cibule, 2 KL soli
Ako na to:Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň dopredu), olúpeme a na mriežkovanom pretláčadle ich pretlačíme.
Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu (túto môžeme vopred zaliať vriacou vodou a scediť), na kocky nakrájané sterilizované uhorky, mrkvu, hrášok, kukuricu a soľ.
Ďalej pridáme polovicu z uhorkovej vody, 2 šľahačky, majonézu a tatarskú omáčku, natvrdo uvarené a na kocky pokrájané vajcia. Všetko dobre premiešame a necháme v chlade odležať.