Zapekaný kapor s jogurtovou omáčkou

Potrebujeme:

1 kapor, ½ kg zemiakov, rasca, , Cesnakový nálev:, 3 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, , Jogurtová omáčka:, 1 téglik nízkotučného jogurtu, 1 PL pochúťkovej kyslej smotany, 1 ČL horčice, 1 menšia strúhaná sterilizovaná uhorka, 1 najemno postrúhaná cibuľa, ocot, cukor , soľ

Ako na to:

Naporciovaného kapra potrite cesnakovým nálevom a nechajte odležať asi 1 hod.
Potom kapra vložte do zapekacej nádoby spolu s predvarenými zemiakmi, ktoré posypte rascou. Pečte asi 1 hod. Upečenú rybu a zemiaky prelejte jogurtovou omáčkou. Hotové jedlo zdobte paprikou, feferónkami, citrónom a petržlenovou vňaťou.

22.11.2006

Podobné recepty