Roláda so zemiakovou plnkou

Potrebujeme:

bravčové pliecko asi 60 dkg, 35 dkg očistených zemiakov, 50 g pokrájanej cibule, 70 g hladkej múky, 1 vajce, pol lyžice oleja, rascu, 2-3 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, 200 g údenej slaniny, soľ

Ako na to:

Umyté osušené bravčové pliecko rozkrojíme na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme sladkou paprikou.
Plnka: Zemiaky najemno nastrúhame, necháme 15 minúť odstáť, prebytočnú vodu zlejeme a trocha vytlačíme. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, hladkú múku, vajce a olej, posypeme rascou, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj pretlačený cesnak.
Dobre vymiešame a plnku navrstvíme na pripravený plát mäsa. Mäso opatrne zrolujeme, osolíme a navrch poukladáme plátky slaniny.
Rolku obtočíme kuchynskou niťou a preložíme na vymastený pekáč.
Posypeme rascou, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom.
Pečieme pol hodiny, potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme dočervena. Počas pečenia podlievame vodou.

26.01.2009

Podobné recepty