Nepečený tvarohový koláč s ovocím
na 2 formy – srnčie chrbty
500 g jemného tvarohu, 100 g masla, 1 biely jogurt, 4 dcl mlieka, 180 g prášk.cukru, 1 vanil.cukor, 10 plátkov želatíny alebo (necelé) 2 balíčky kryštálovej želatíny, farebný sirup podľa chuti, piškóty, ovocie (čerstvé alebo zavárané)
Srnčie chrbty vyložíme alobalom, do celej formy poukladáme v hustejšej sirupovej vode ponamáčané piškóty. Nakrájame a pripravíme si ovocie.
Tvaroh do hladka vymixujeme ponorným mixérom spolu s maslom, mliekom, jogurtom a cukrom.
Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale: Obsah 2 sáčkov (môžeme dať o 1 kávovú lyžičku menej) nasypeme do hrnčeka, zalejeme do trištvrte studenou vodou, necháme postáť a keď nabobtná, prihrejeme v mikrovlnke asi 30 sekúnd, kým sa neroztopí, nesmie vrieť! Potom do hrnčeka pridáme za 3 lyžice tvarohovej masy a riadne zamiešame.
Takto pripravenú želatínu pomaly za stáleho miešania vlejeme do tvarohovej masy. Nalejeme trochu do formy, poukladáme ovocie a zalejeme druhou časťou tvarohovej masy (môžeme ju predtým zafarbiť aj kakaom). Na vrch znovu poukladáme namáčané piškóty. Dáme zatuhnúť do chladničky (cca 2 hod).