Gyros
1 a 1/2 kg bravčového stehna, olej, horčicu, mletú feferonku alebo pálivú papriku, soľ, 2 cibule, 2 póry
Omáčka: 2 PL smotanového jogurtu alebo kyslej smotany, 1 PL majonézy, 1 ČL ZAZIKY korenia, 0,5 dcl mlieka
Mäso nakrájame na tenké pásiky, osolíme, zalejeme olejom, pridáme mletú feferonku alebo pálivú papriku a trošku horčice. Premiešame a necháme odležať cca 30 minút. Cibuľu a pór pokrájame na tenké kolieska.
Na rozpálenom oleji prudko orestujeme mäso a keď je hotové, vsypeme cibuľu a pór, premiešame a ešte chvíľu podusíme. Podávame s pripravenou omáčkou a s opekanými zemiakmi.
Omáčka: Suroviny premiešame a necháme trochu odstáť v chladničke.