Kuracie roládky
4 kuracie prsia, 8 plátkov šunky, 1 trojuholník syra Niva, 1 syr Encián alebo Hermelín, 50 g ošúpaných mandlí, maslo, francúzsku horčicu, mleté čierne korenie, soľ
Omáčka: 1 lyžicu hladkej múky, sladkú smotanu
Kuracie prsia umyjeme a každé priečne rozrežeme na dva plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa položíme šunku.
Syry nakrájame na trojuholníky a na každý plátok mäsa so šunkou dáme jeden plátok Nivy, jeden plátok Enciánu a 3-4 mandle. Plátky mäsa opatrne zrolujeme, zopneme špáradlom alebo zviažeme špagátikom a na rozohriatom masle zo všetkých strán opekáme do červena.
Spolu s mäsom opekáme zvyšné mandle, ktoré po opečení ihneď vyberieme. Roládky podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka. Po udusení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme do hlbšej misky.
Do výpeku pridáme 1 lyžicu hladkej múky, trocha opečieme, potom pridáme podľa chuti horčicu, podlejeme vodou, rozmiešame a trocha podusíme. Pridáme na zjemnenie smotanu a krátko povaríme.
Omáčku nesolíme, lebo výpek je zo syrov dosť slaný. Nakoniec omáčku dohladka rozmixujeme tyčovým mixérom. Podávame s farebnými cestovinami poliate omáčkou a posypané opraženými mandľami.