Biela roláda
5 vajec, 100 g kryštálového cukru, 1 lyžicu oleja, 150 g polohrubej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, džem
Plnka: 3 vajcia, 4 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžice polohrubej múky, štipka kypriaceho prášku, 2 lyžice kakaa, 100 ml rumu, 100 ml jahodového alebo malinového sirupu, džem
Krém: 50 g Hery, 50 g práškového cukru
Biela hmota: 130 g sušeného mlieka, 130 g práškového cukru, 130 g stuženého tuku Cera, čokoládovú polevu
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový cukor, žĺtka a lyžicu oleja. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené cesto zavinieme aj s papierom.
Vychladnutú roládu rozvinieme, stiahneme z nej papier, potrieme džemom a pozdĺž dlhšieho okraja cesta vytvoríme z pripravenej plnky valček. Cesto opäť zrolujeme.
Plnka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne primiešame 4 lyžice kryštálového cukru, žĺtka a 4 lyžice múky so štipkou kypriaceho prášku.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené vychladnuté cesto rozmrvíme do misy, pridáme 2 lyžice kakaa, 3 lyžice džemu, rum, sirup a spracujeme na tuhú hmotu.
Krém: Heru s cukrom dobre vymiešame a touto zmesou natrieme povrch rolády.
Biela hmota: Zo sušeného mlieka, práškového cukru a tuku
vypracujeme tuhšiu hmotu, ktorú vložíme do igelitového vrecka a vyvaľkáme.
Vrecko z jednej strany rozstrihneme, hmotu preklopíme na roládu a mierne pritlačíme. Povrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.