Treska s pomarančovou omáčkou
4 ks morskej tresky, 200 g brokolice (ružičky), 150 g zelenej fazuľky, 150 g cukiny (nakrájanej na kolieska), mleté biele korenie, soľ, citrónovú šťavu, hladkú múku, olej
Omáčka: 1 veľkú cibuľu, 2 veľké mrkvy, 1 pór, 3 listy stonkového zeleru, 100 g masla, 300 ml bieleho vína, 500 ml hydinového vývaru (bujónová kocka), 1 pomaranč
Brokolicu, fazuľku a cukinu povaríme v slanej vode.
Omáčka: Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, mrkvu a pór pokrájame na tenké kolieska, zelerové stonky na prúžky. Pokrájanú zeleninu opečieme na polovičke masla a 2-3 minúty popražíme. Osolíme, podlejeme vínom a dusíme 10–15 minút. Potom pridáme hydinový vývar a povaríme.
Zeleninovú zmes v hrnci rozmixujeme, primiešame zvyšok masla a postrúhanú pomarančovú kôru. Pomaranč zbavíme kôry a bielej dužiny.
Očistené pomarančové mesiačiky vložíme do omáčky – už nevaríme.
Umytú rybu dobre nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime múkou a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme.
Uvarenú zeleninu zľahka zohrejeme na panvici s olivovým olejom a podávame s rybou a pomarančovou omáčkou