Opekané zemiaky s kuracím mäsom a majonézou
0,5 kg zemiakov, 1 dcl olivového oleja, štipku soli, štipku korenia, štipku sladkej papriky, 1 ČL smotany, 1 kg kuracieho mäsa, 2 paradajky, 2 papriky, 2 veľké hrozná, vegetu, 10 šampiňónov, 1 PL majonézy
Ako na to:Cibuľku opražíme na oleji. Pridáme červenú papriku a krátko pomiešame.
Vopred si pripravíme zemiaky, ktoré nakrájame na kocky a uvaríme do polomäkka. Na usmaženú cibuľu pridáme šampiňóny. Krátko podusíme. K tomu primiešame na kocky nakrájané mäso a orestujeme 4-5 min. Osolíme a okoreníme.
Pridáme zemiaky a miešame, kým zemiaky nemajú ružovkastú farbu.
Pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky. Necháme na ohni asi 2-3 min.
Z panvice dáme jedlo na tanier, kde ho zmiešame s majonézou. Pokrm na chvíľu vložíme do mikrovlnky 2-3 min a podávame.