Hviezdičky k vínu

Potrebujeme:

100 g sušených fíg, 3 PL koňaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL masla, 1 konzervu pečeňovej paštéty, 200 g šunkovej peny, 8 kusov hriankového chleba, 4 polovičky broskýň

Ako na to:

Figy nakrájame nadrobno, namočíme na 30 minút do koňaku, a potom ich povaríme aj s trochou vody asi 5 minút. Zmes rozmixujeme s pečeňovou paštétou, ochutíme soľou a korením.
Šunkovú penu vymiešame s maslom a dochutíme korením. Hriankový chlieb veľmi krátko opečieme nasucho na panvici alebo v hriankovači.
Na 4 hrianky natrieme najprv figovú nátierku v hrubej vrstve, potom šunkovú penu, položíme broskyne a prikryjeme hriankami.
Navrstvené chlebíky mierne stlačíme a necháme aspoň 10 minút postáť.
Pomocou veľkej hviezdičkovej formičky vykrojíme pekné hviezdičky.

08.02.2009

Podobné recepty